10 oktober 2009
14:00

Referat: Maglasäte IF - AIF Barrikaden

Startelvan: Raffa - Ermal, Abbe, Patrik Li, Kwame - Sosa - Nazad, Kristoffer, Fredrik S, Sten - Peter

Avbytare var Martin som spelade hela 2:a halvlek som mittback (Abbe då högerback), Micke som spelade vänsterback och innermittfältare sista 35 min:a,
Leo som spelade vänster- och innermittfältare sista kvarten, Henrik som spelade sista 10 som högermittfältare och Stefan som spelade sista 5 som vänstermittfältare. Vi gjorde dessutom ohyggligt många byten inom laget och förutom Raffa var det faktiskt bara Patrik som spelade på samma plats hela matchen. Delvis berodde det på den utvisning Kwame drog på sig, delvis på att några sprang sig trötta på den ganska tungsprungna planen.

Vi tog ledningen redan i den 4:e min när Sosa frispelade Abbe på en frispark och Abbe gjorde inte något misstag utan satte den säkert. I den 14:e min hade de sen en trippelchans efter hörna. Först ett skott i ribban och sen lite fipperspel runt mållinjen och en räddning på densamma. Därefter hade lagen i mitten av halvleken några chanser var, farligast när deras vassaste anfallare Mirsad Murina
gjorde ett sologenombrott och avslutade med ett skott där Raffa gjorde en bra räddning. I den 42:a min blev Peter frispelad av en motståndare och avslutade lika säkert som vanligt - 2-0. Bara minuten efteråt hade Sten en kanon i ribban.
3-0 där hade inte motsvarat spel eller chanser men oj vad det suttit bra! I slutsekunderna hade de en ny trippelchans efter hörna med bollen på vår mållinje
ett par gånger.

Det första av intresse som hände i 2:a halvlek var att Kwame fick sin 2:a varning efter 7 min och alltså blev utvisad. Detta ledde till en moralisk uppryckning hos såväl deras spelare som deras tidigare mycket tysta (stora) publik. Ibland händer det ju att det låser sig för laget med en man mer på plan men så var definitivt inte fallet denna gång. De trummade på i ständiga anfallsvågor. Dock stack Nazad emellan med en soloraid genom deras försvar med avslutande skott som målvakten dock klarade. Till att börja med ledde deras stora spelövertag efter utvisningen inte till några hetare chanser men i den 74:e min gjorde Raffa en kanonräddning på ett skott från bara 2-3 meter och 5 min senare hade de ett stolpskott.

När man sen stod och var nöjd över den änglavakt vi haft ledde ändå avslutningen till en besk bismak av besvikelse. På övertid fick de en horribelt dömd frispark precis utanför straffområdet och den skruvades mycket vackert in i bortre krysset.
2-1 till oss alltså efter en stark kämpainsats men det känns inte alls säkert inför returen utan det gäller att vi kommer lika tända till den matchen.